🍰 Knoppers ciasto / tort bez pieczenia | Przepis Deserowa 🔥 ⬅

DOŁĄCZ DO AKADEMII DESEROWEJ! ZAPISY TRWAJĄ DO 26.05.2021 DO 23:59 !

Tort / Ciasto Knoppers 🙂 – Może i wygląda jak tradycyjny tort , ale smakuje zupełnie inaczej ! 🙂 Ciasteczkowa warstwa dodaje chrupkości co bardzo przypomina wafelki w tradycyjnym Knoppersie 🙂 Czekoladowo – orzechowa warstwa jest delikatnie twardsza dlatego polecam kroić gorącym nożem, ale jest ona obłędna!
#Deserowa #Knopers #Ciastobezpieczenia

Średnica rantu : 16cm 🙂
(Pamiętajcie dobrze ubijcie szklanką ciasteczka, gdy wykładacie warstwy, aby były zwarte i zatopiły się delikatnie w kremie 🙂 )
Knoppers:
Masa nugatowa z orzechami:
200g czekolady nugatowej Ritter SPORT
100g mlecznej czekolady
150g kremu orzechowego typu nutella
150g orzechów blanszowanych laskowych

Ciasteczkowe przełożenie:
herbatniki 255g
masło roztopione 130g

Biała masa:
biała czekolada 100g (U mnie z Lidla)
mascarpone 500g
mleko w proszku 70g
masło 130g

Polewa:
100g czekolady mlecznej
mleko 30ml

Dekoracja :
3 batony Knoppers

SUBSKRYBUJ ➡

Sprawdź też:
FANPAGE DESEROWA:
INSTAGRAM:
YOUTUBE:

SUBSKRYBUJ ➡

4 komentarze

  1. Ależ on musi być smaczny! 😍👌

  2. Tomasz Stańczyk
    Tomasz Stańczyk

    Wyglada super 🙂 czy można nie używać/zastąpić czymś mleko w proszku? Do niczego go nie używam i kupowanie sporej torby dla 70g mi się nie uśmiecha🙈😅

  3. Jaka srednica rantu?

  4. Sylwia Jeremiejewicz-Szymańska
    Sylwia Jeremiejewicz-Szymańska

    A jaka jest średnica rantu? Nie widzę tej informacji nigdzie.

Leave a Reply