馃敟 Ciasto z RABARBAREM i kruszonk膮! Zr贸b teraz, trwa sezon!

Powiew lata w Twojej kuchni!
To ciasto jest tak proste, 偶e bardziej si臋 nie da. Ubrudzisz tylko dwie miski, zachwycisz rodzin臋, naprawd臋 warto!

Rozmiar blaszki: 24 cm x 24 cm
Temperatura pieczenie: 175-180st
Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 45 minut

Sk艂adniki ciasta z rabarbarem:
馃數 2 szklanki m膮ki pszennej
馃數 陆 szklanki cukru
馃數 4 jaja
馃數 戮 szklanki oleju
馃數 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
馃數 rabarbar + maka ziemniaczana
馃數 kruszonka:
馃數 戮 szklanki m膮ki
馃數 mniej ni偶 po艂owa kostki mas艂a
馃數 1/4 szklanki cukru

Spos贸b przygotowania ciasta z rabarbarem i kruszonk膮:
鉃★笍 Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na kawa艂ki oko艂o 1 cm, mieszamy z m膮k膮 ziemniaczan膮
鉃★笍 Sk艂adniki kruszonki zagniatamy r臋cznie w misce – powsta艂膮 kul臋 wk艂adamy owini臋t膮 foli膮 do lod贸wki – je艣li w og贸le si臋 op艂aca, bo reszta czynno艣ci zajmie dos艂ownie chwilk臋 馃檪
鉃★笍 Sk艂adniki ciasta mieszamy 艂y偶k膮 lub r贸zg膮 w misce.
鉃★笍 Blach臋 do pieczenia wyk艂adamy papierem i wylewamy ciasto
鉃★笍 Posypujemy rabarbarem, a na wierzch kruszymy kruszonk臋.
鉃★笍 Pieczemy ok. 45 minut (do suchego patyczka), w temperaturze 180 st.

Zdj臋cia gotowych koniecznie wy艣lijcie do nas na Facebooku lub Instagramie 馃檪
Smacznego!

1锔忊儯 Nasz Instagram –
2锔忊儯 Fanpage –
3锔忊儯 Ankieta –
馃摎

#Rabarbar #Ciasto #Bezpresji

5 komentarzy

  1. Ale bym zjad艂a 馃槏 Mo偶e jutro upiek臋 bo szybko si臋 robi i pysznie wygl膮da .

  2. Rabarbarowe musi by膰 obowi膮zkowo, u nas schodzi jak woda 馃槀

  3. Uwielbiam ka偶de ciasto z rabarbarem, to wyglada na pyszne i bardzo proste! Fajny film dziewczyny 馃檪

  4. Oo szkoda, 偶e dopiero dzi艣 przepis 馃槈 Na nast臋pny weekend zrobi臋.

    Pozdrowienia Dziewczyny!

  5. Cze艣膰 dziewczyny 馃槈 Wida膰, 偶e ciasto wysz艂o ekstra, szkoda 偶e YouTube nie przenosi zapach贸w. Jutro biegusiem pomkn臋 do warzywniaka po rabarbar 馃槈 Czekamy na wi臋cej szybkich i prostych przepis贸w na s艂odko艣ci, w kt贸rych g艂贸wn膮 rol臋 graj膮 sezonowe owoce !!!

Leave a Reply