Ciasto Malinowa Chmurka na biszkopcie. Pyszne ciasto z malinami i bezą

Dokładny przepis na przepyszne ciasto malinowa chmurka na biszkopcie, z malinami i chrupiącą bezą.

INSTAGRAM:

Składniki:
Biszkopt:
4 jajka (rozmiar L)
120g cukru
120g mąki pszennej (typ 450)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Galaretka:
4 szklanki wody (1litr)
3 galaretki o smaku malinowym – saszetki na 500 ml wrzątku
500g malin
Krem:
250g serka mascarpone (mocno schłodzony)
500ml śmietanki 30% (mocno schłodzona)
1 opakowanie śmietanki fix
2 łyżki cukru pudru
Beza:
4 białka
200g cukru
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka soku z cytryny

Smacznego!

Ingredients:
Sponge cake:
4 eggs (size L)
120g of sugar
120g of wheat flour (type 450)
1 teaspoon of baking powder
Jelly:
4 glasses of water (1 liter)
3 raspberry-flavored jellies (sachets for 500 ml of boiling water)
500g of raspberries
Cream:
250g mascarpone cheese (very chilled)
500ml of 30% cream (very chilled)
1 pack of fix cream
2 tablespoons of powdered sugar
Meringue:
4 proteins
200g of sugar
1 flat teaspoon of potato flour
1 teaspoon of lemon juice

Enjoy your meal!

#ciasto #malinowachmurka #przepis #smakujzmasza

5 komentarzy

  1. Jeszcze nie upieczona bezę można pospać płatkami migdałowymi Robię to ciasto już od dłuższego czasu i Po prostu znika w mgnieniu oka Przepyszne polecam

Leave a Reply