w

Jak nie marnować jedzenia? Gotowanie ZERO WASTE PO TANIOŚCI – Viooo

[elementor-template id=”187″]

Marnowanie jedznie to ale jak
wyrzucanie pieniędzy do śmietnika. A przecież można by je przeznaczyć na coś fajnego, co nie? Pokażę Wam zatem kilka prostych przepisów i sposobów na resztki. Wiele z nich pojawia się regularnie na moim instagramie @potaniosciblog, więc jeśli jeszcze Cię tam nie ma to nawet nie wiesz co tracisz!

Sos bolognese polecam z tego przepisu/ do swojego nie dodaję wina a jedynie bulion

Z tego przepisu możecie potem zrobić canneloni z sosem beszamelowym, nadziać tym sosem wrapsy lub słone naleśniki i zapiec z serem

Rosół –
klasyka czyli pomidorowa na kolejny dzień, albo bulion można zamrozić. Kurczaka obsmażam z przyprawą i podaję do wrapsów, można też dodać do sałatki czy na kanapki.

Białka/żółtka jaj – świetne nadają się do mrożenia. Oto przepis na kokosanki/ polecam dodać połowę mniej cukru bo są naprawdę słodkie

Racuchy na jogurcie i nadgryzionych jabłkach (ale to brzmi, co nie?)
Składniki:
250 gram mąki
po pół łyżeczki sody oczyszczonej i proszku do pieczenia
cukier waniliowy

mokre:
jogurt (ok 300 gram) jeśli macie mniej to trochę więcej mleka i mąki
jajko
mleko jeśli ciasto jest za gęste
3 łyżki oleju lub masła

składniki mokre wymieszać, dodać suche i jabłka (pokrojone lub starte) Smażyć na wolnym ogniu na super
rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.

Czesc! Jestem Anka. Pokaze Wam, ze oszczedzanie moze byc fajne. Dowiecie sie dlaczego zamrazarka jest najwazniejszym sprzetem w domu. Jak splacac dlugi i dalej czerpac radosc z zycia.

Jeśli chcesz być na bieżąco nie zapomnij o kciuku w górę i subskrypcji

Co myślisz?

Napisane przez admin

Komentarze

Dodaj odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ładowanie…

0

Komentarze

0 komentarze

MISTRZOWSKIE GOTOWANIE! | 10MINUTSPOKOJU – Viooo

Zupa z pokrzywy krok po kroku. Gotowanie według pięciu przemian. – Viooo