Jak zrobić ciasto z rabarbarem i bezą? Oto prosty przepis!

➡️Dołącz do listy mailowej –
Ebook z moimi przepisami:

Przepis z dokładną gramaturą podam w poniedziałek!

Składniki na ciasto kruche:
– 1 i 1/3 szkl.mąki
– 1/3 szkl.cukru
– 100g masła
– 3 żółtka( białka odłożyć do bezy)

Nadzienie rabarbarowe:
– 500-600 gramów rabarbaru
– 300ml mleka
– 1 paczka budyniu waniliowego lub śmietankowego
– 1-2 łyżki cukru

Składniki na bezę:
– 3 białka
– Niepełna szkl.cukru
– 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:
1. Wyrabiamy kruche i podpisany 20 minut w 180 stopniach
2. Obieramy rabarbar i kroimy w mniejsze kawałki
3. Gotujemy budyń na 300 ml mleka. Gotowy budyń mieszały z rabarbarem i układamy na podpieczonym i lekko ostudzonym spodzie
4. Podpisany w 180 stopniach 20-25 minut
5. Ubijamy bezę i wykładamy na rabarbar, pieczemy 20 minut w 160 stopniach.

Gotowe

—————————————————————————————–
Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

➡️Obejrzyj najnowsze przepisy –
➡️Polub fanpage by być na bieżąco –
➡️Poczytaj nowe wpisy –
➡️Dołącz do listy mailowej –

#rabarbar #ciasto #food

5 komentarzy

  1. Może być mąka krupczatka? Pozdrawiam:)

  2. Piekny rabarbar 😊moj taki bylejaki ale jest!!!!
    Ja to aż się boję robić to ciasto bo z tamtego roku to z budyniem i rabarbarem to był hit wiosny….a potem każdy inny owoc wlatywał i jak bedzie znowu takie pyszne to nie wiem kiedy schudnę 🤣
    Dam znać które lepsze!!!
    Pozdrawiam serdecznie

  3. Monika Prezentuje
    Monika Prezentuje

    Ja dzisiaj piekłam inne ciasto z rabarbarem ale i Pani przepis na pewno wykorzystam

  4. Jaką szklankę Pani używa 250ml czy?

  5. Dorota Czajkowska
    Dorota Czajkowska

    Na pewno zrobię na dzień matki bo rabarbar to moje smaki dzieciństwa.

Leave a Reply