w

Mieso z Coobry cz.I. Mięso wolno gotowane w Coobra CB5 – Viooo

[elementor-template id=”187″]

Przeprowadziliśmy nietypowy test Coobra CB5. Zainspirowani metodą sous vide – czyli wolnym gotowaniem w niskiej temperaturze.
My zdecydowaliśmy sie na wolne gotowanie mięsa wieprzowego.
Spokojnie można powiedzieć, że Coobra CB5 nadaje się do tego idealnie.
Posiada możliwość utrzymania temperatury, wymusza obieg wody. W zestawie posiada kosz, który izoluje mięso od grzałki
i górne sito, które utrzyma mięso cały czas zanurzone w wodzie.

W pierwszej części testu wzieliśmy się za przygotowanie mięsa. Zdecydowaliśmy się przygotować polendwiczki, schab oraz szynkę. Mięso należy przyprawić wedle uznania i gustu. Następnie zgrzać próżniowo w woreczkach.
Duże kawałki mięsa zdecydowaliśmy się przekroić na pół. W innym przypadku wydłużyłby się czas gotowania.

W kolejnej części pokażemy sam proces gotowanie, opowiemy o temperaturach i czasie oraz, co najważniejsze, spróbujemy zatem jak
to wyszło i czy było warte zachodu.

Co myślisz?

Napisane przez admin

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ładowanie…

0

Komentarze

0 komentarze

Przemyślenia Niekrytego Krytyka: SEPTAGON 4 – Viooo

Wstawaki [137] Rany serca – Viooo