w

Rączka gotuje – gulasz z indyka i placki ziemniaczane z gulaszem warzywnym – Viooo

[elementor-template id=”187″]

Odc.214 – Remigiusz Rączka gotuje na górze Żar. W menu gulasz na dwa sposoby – z indyka albo warzywny.
Składniki poniżej:
Gulasz z indyka

pierś indycza – 60 dag
cebula – 2 szt.
czosnek – 4 ząbki
pieczarki – 30 dag
masło – 2 łyżki
śmietana kremówka – 150 ml
olej – 4 łyżki
curry – 1 łyżeczka
chilli – szczypta
imbir – szczypta
tymianek – 1 łyżeczka
papryka wędzona – 1 łyżeczka
sól, pieprz – do smaku

Placki z warzywnym gulaszem

placki ziemniaczane:
ziemniaki – 1,5 kg
jaja – 2 szt.
czosnek – 4 ząbki mąka pszenna – ok. 4 łyżki
cebula – 2 szt.
sól, pieprz – do smaku

ratatui – gulasz warzywny:
pomidory – 4 szt.
papryka czerwona – 1 szt.
papryka żółta – 1 szt.
papryka zielona – 1 szt.
bakłażan – 1 szt.
cukinia – 1 szt.
cebula biała – 1 szt.
cebula czerwona – 1 szt.
przecier pomidorowy – 2 łyżki
oliwa – 50 ml
olej – 50 ml
przyprawy do smaku:
sól, pieprz, bazylia,
tymianek, papryka wędzona

Co myślisz?

Napisane przez admin

Komentarze

Dodaj odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ładowanie…

0

Komentarze

0 komentarze

Nurkowanie Hurghada – Baza Nurkowa w Hurghadzie Centrum w Egipcie – Viooo

Rączka gotuje – zupa cebulowo-piwna, żeberka w piwie, ziołowe ziemniaczki – Viooo