w

Rączka gotuje – tatar z pstrąga, krem z wędzonego pstrąga, makaron z wędzonym jesiotrem – Viooo

[elementor-template id=”187″]

Odc. 340 – Remigiusz Rączka odwiedza Gościniec Salmopolski w Szczyrku, gdzie wspólnie z szefem kuchni przygotowuje dania z ryb. Składniki poniżej:
Tatar z pstrąga
pstrąg świeży – 0,5 szt.
sok z połówki cytryny
cebula czerwona – 1 szt.
kapary – 1 łyżeczka
ogórek konserwowy – 1 szt.
maślaki marynowane – 1-2 szt.
sól, pieprz – do smaku
koperek świeży – 2-3 gałązki
ogórek – 2 plastry do dekoracji
olej – 1 łyżka
bagietka – 2 kromki

Krem z wędzonego pstrąga
pstrąg wędzony – 1 szt.
ziemniaki ugotowane – 2 szt.
masło – 7 dag
por – 1 szt.
mleko – ok. 1-1,5 l
bagietka – 3-4 kromki
sól, pieprz biały – do smaku
koperek – 2 gałązki

Makaron z wędzonym jesiotrem
wędzony jesiotr – 1 szt.
makaron przepiórczy – 2 op.
por – 1 szt. (biała część)
masło – 5 dag
białe wino wytrawne – 1 szklanka
śmietana kremówka – 1 szklanka
sól, pieprz – do smaku
czosnek niedźwiedzi – 2 garści
suszone pomidory – 3-4 szt.
parmezan – łyżka

Co myślisz?

Napisane przez admin

Komentarze

Dodaj odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ładowanie…

0

Komentarze

0 komentarze

Couple Workout – trening w parach. Jeden trening – różne cele! – Viooo

Sekielski: Dostaję maile od „szeregowych” księży, którzy dziękują za film | Tomasz Lis. – Viooo